Irak: UN-ovi inspektori nisu uspjeli pronaći dokaze

Irak: UN-ovi inspektori nisu uspjeli pronaći dokaze
INSPEKTORI UN-a ni nakon više izlazaka na teren nisu uspjeli pronaći dokaze o tomu da Iračani posjeduju oružje za masovno uništenje, izvijestio je u četvrtak predsjednik iračkog Centra za kontrolu naoružanja.

´UN-ovi inspektori dosad nisu uspjeli pronaći izravne ni neizravne dokaze koji bi poduprli američke i britanske pretpostavke o tomu da Iračani posjeduju oružje koje je na UN-ovu popisu zabranjenog oružja´, izjavio je Amine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Inspektori su se već mogli uvjeriti da su sve informacije koje smo im dali bile točne i vrlo precizne. One pokazuju da Irak ne posjeduje oružje za masovno uništenje niti dijelove takvog oružja te da ne postoje nikakve aktivnosti čiji je cilj razvoj i istraživanja s ciljem proizvodnje takvog oružja´, kazao je.

Na pitanje novinara o optužbama izraelskog premijera Ariela Sharona prema kojima je Irak nekovencionalno oružje nedavno sklonio u Siriju, general Amine je kazao: ´To je potpuna laž, možda zbog izbora´ (u Izraelu).

U srijedu je glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova izjavio kako su ´Sharonove izjave neutemeljene´ te da je ´njihov cilj odvraćanje pozornosti s arsenala kemijskog, nuklearnog i biološkog oružja koje posjeduje Izrael´.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara