Iranski šahovski velemajstor izbačen s turnira na Korzici jer je odbio igrati protiv Izraelca

Iranski šahovski velemajstor izbačen s turnira na Korzici jer je odbio igrati protiv Izraelca

Foto: AFP

ORGANIZATORI međunarodnog šahovskog turnira na Korzici u utorak su priopćili kako su s natjecanja izbacili iranskog velemajstora Ehsana Ghaema Maghamija koji je odbio igrati protiv Izraelca, javlja agencija AFP.

Prema rasporedu, Maghami je u četvrtom krugu Corsica Mastersa u Bastiji trebao igrati protiv Ehuda Sachara , što je odbio iz političkih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizator turnira i predsjednik Korzičke šahovske lige, Leo Battesti rekao je da nije postojao drugi izbor nego izbaciti Maghamija s turnira, dodavši kako na takvom tipu natjecanja nema mjesta za politiku, te da je Iranca morao isključiti jer on nije htio promijeniti svoje mišljenje.

Na Korzici se zbog turnira okupilo više od 800 igrača iz 30 zemalja, uključujući i 40-ak velemajstora, i međunarodnih majstora, a došao je i trenutni svjetski šahovski šampion, Indijac Viswanthan Anand.

Izbačeni Maghami u veljači je pobijedio Izraelca Alika Gershona, koji je do tada držao Guinessov rekord za simultano igranje šaha, nakon što je u 25 sati igrao protiv 600 igrača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara