Iranski vjerski vođa Ali Hamenei: Egipat je dokaz pobjede islamske revolucije!

Foto: AFP

IRANSKI vrhovni vjerski vođa ajatolah Ali Hamenei je prosvjede i nedavne događaje u Tunisu i Egiptu nazvao "buđenjem islama insipriranim uspjehom islamske revolucije u Iranu", javljaju strani mediji.

"Odjek islamske revolucije se čuo. Ovo je potres i poraz američke politike. Amerikanci i cionisti su zabrinutiji od sviju oko situacije u Egiptu, ali su bespomoćni i neće pronaći rješenje", rekao je.

Egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka je optužio za suradnju s cionistima te za pomaganje Izraelu u Pojasu Gaze. Također je smatra da će događaji u Egiptu snažno utjecati na čitav Bliski istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipatska muslimanska stranka ne namjerava niti sudjelovati u izborima

"Nakon godina borbe, glas iranskog naroda se glasno čuje i u drugim zemljama islamskoga svijeta", rekao je, naglasivši kako je Iran prije islamske revolucije bio ovisan o zemljama Zapada, a sada "nema te sile koja može utjecati na želje iranskoga naroda", rekao je.

Usprkos Hameneijevim željama, jedan od vodećih članova egipatskog pokreta Muslimansko bratstvo, Mohamed ak-Beltagi, je danas rekao Al-Jazeeri da ta skupina nema namjeru sudjelovati u predsjedničkim izborima nakon odlaska Hosnija Mubaraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara