Iranski vrhovni vođa: Hillary Clinton laže!

Iranski vrhovni vođa: Hillary Clinton laže!

Tekst: V.Š.
Foto: AFP

IRANSKI vrhovni vođa ajatolah Seyed Ali Khamenei rekao je u srijedu da američka glavna tajnica Hillary Clinton širi laži o Iranu i Perzijskom zaljevu.

"Amerikanci su još jednom poslali svoga agenta da širi uobičajene laži u Perzijskom zaljevu", rekao je.

Khamenei se obrušio na Clinton nakon što je tijekom posjeta Kataru Iranu zaprijetila novim sankcijama zbog njegova nuklearnog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Iran je u listopadu prošle godine najavio da svoj uran namjerava obogaćivati u Rusiji. Međutim, u utorak je lokalna televizija prenijela vijest da se u iranskom istraživačkom laboratoriju, u nazočnosti inspektora Međunarodne agencije za nuklearnu energiju, započelo s procesom obogaćivanja urana do 20-postotne razine.

Clinton je izjavila da je ta vijest pojačala sumnju međunarodne zajednice u mirne ciljeve iranskog nuklearnog programa. Rekla je da Iran međunarodnoj zajednici ne daje druge mogućnosti te da je to upozorenje rezultat njegovih provokacija.

"Svi zajedno pozivamo Iran da ponovno razmisli o svojim odlukama", dodala je Clinton i objasnila da SAD s partnerima priprema nove upute kojima bi režim u Teheranu usmjerili na promjenu političkog smjera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara