Irma usmrtila šestero na Djevičanskim otocima, stanovnici u strahu pred novim uraganom

Irma usmrtila šestero na Djevičanskim otocima, stanovnici u strahu pred novim uraganom

Foto: Hina

URAGAN Irma, koji je danas pogodio Kubu i kreće prema Floridi, usmrtio je najmanje šest osoba na britanskim prekomorskim područjima gdje se stanovništvo priprema za dolazak novog ciklona, Josea, a prema dosad prikupljenim podacima Irma je usmrtila najmanje 25 osoba na Karibima.

"Potvrđena je smrt pet osoba na Britanskim Djevičanskim otocima", objavila je lokalna vlast u poruci agenciji AFP.

U strahu pred Joseom

"Stanovništvo treba pronaći sklonište najkasnije danas poslije podne jer se čeka dolazak uragana Jose koji bi trebao izazvati meteorološke uvjete tropske oluje", priopćila je lokalna vlada.

U tekstu napominje da su suočeni sa sigurnosnim teškoćama, a riječ je o "pljačkama" te su vlasti uvele policijski sat koji je na snazi od 18 sati navečer do 6 ujutro.

Irma je uzela jedan život na otočju Anguilla, a riječ je o starijem čovjeku koji je poginuo u urušavanju svoje kuće", rekla je telefonski za AFP Sherrie Brooks iz lokalne policije.

Irma je najgori uragan ikad

Irma je "najgori" uragan s kojim se susrela, rekla je Brooks te dodala "Pokušavamo raščistiti najviše što možemo jer za nekoliko sati stiže Jose".

France presse navodi da je uragan Irma, prema podacima vlada karipskih zemalja kojima je prošao, do sada usmrtio 25 osoba: deset na francuskim otocima Sveti Martin i Sveti Bartolomej, šest na britanskim prekomorskim područjima, četiri na Američkim Djevičanskim otocima, dvije u Portoriku i dvije na nizozemskom dijelu otoka Sv. Martin te jednu osobu na Barbudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara