ISIS OPET PRIJETI BALKANU "Režite im glave, komadajte ih bombama, prolijte njihovu prljavu krv"

ISIS OPET PRIJETI BALKANU "Režite im glave, komadajte ih bombama, prolijte njihovu prljavu krv"

Foto: Klix.ba

IAKO se u iračkom Mosulu slavi pobjeda, a svjetski mediji prenose informacije o porazu takozvane Islamske države, zloglasna teroristička organizacija nastavlja prijetiti zemljama Balkana, prenosi INS.

U posljednjem izdanju ISIS-ovog magazina Rumiyah, propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi). Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na "braću s Istoka i Zapada".

"Napadajte islamske organizacije i urede. Napadajte ih na Allahovom putu", navedeno je.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao "murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice", te naglašava da je "ubijanje murtedda draže i preče od ubijanja pravih kafira".

"Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra", navode ISIL-ovi autori, te dodaju:

"Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo.

Ništa ih ne sprečava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama... Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana", piše, između ostalog, u opširnom tekstu pod naslovom "Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara