Iskorak: Prijetnje smrću e-mail porukama s MORH-ovog servera

DORINO MANZIN, predsjednik Udruge Iskorak, grupe za prava seksualnih i rodnih manjina ponovio je danas da je 15. listopada dobio tri e-mail poruke u kojima mu se prijeti smrću te istaknuo da je provjerom došao do saznanja da su te poruke poslane sa servera Ministarstva obrane.

Dodao je da se prijetilo smrću i sudionicima idućeg "Zagreb Gay pridea", te da se nakon računalne obrade zaključilo da je server s kojeg su poslane poruke vlasništvo MORH-a.

U Ministarstvu obrane je u tijeku obrada tog slučaja kojeg osuđujemo, izjavio je danas Hini glasnogovornik MORH-a Mate Radeljić.

"Sve nadležne službe MORH-a rade svoj posao i kada budemo imali rezultate iznijet ćemo ih javnosti", rekao je Radeljić

Kako je riječ o poruci s MORH-ovog servera Manzin je na konferenciji za novinare rekao kako se može zaključiti "da se radi o djelatnoj vojnoj osobi koja je zlouporabila svoje ovlasti ili o nekom izvan MORH-a, što bi značilo nevjerojatan propust".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da nije riječ o povredi ljudskih prava već da se dovodi u pitanje i hrvatski sigurnosni sustav.

U interesu je MORH-a da se ta osoba otkrije kako ne bi ostao dojam da je homofobna i agresivna institucija s propustima u sigurnosnim sustavima, poručio je Manzin.

Cijeli slučaj prijavili smo policiji, državnom odvjetništvu te nadležnim službama i institucijama, istaknuli su u Iskoraku i dodali da očekuju da će se počinitelj pronaći.

Mediji su posljednjih dana prenosili o prijetnjama u e-mail porukama predsjedniku Iskoraka Manzinu i Udruzi.

Poruke su poslane na Iskorakove web stranice za kontakt, a potpisane su s "Jure Francetić iz Čavoglava, ulica Mile Budaka 8".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara