Islamski Džihad: Ako se danska vlada ne ispriča, bit će i gorih stvari od paljenja ambasada

ZAGREBAČKA televizija emitirala je u ponedjeljak navečer ekskluzivni intervju s članom političkog vijeća terorističke organizacije Islamski Džihad, Alijem Abuom Sahinom.

Radi se o jedinom razgovoru koji je neki član te organizacije dao za neku hrvatsku TV kuću. U razgovoru za Z1 Ali Abu Sahin je najavio da će se, ukoliko se danska vlada ne ispriča muslimanima zbog objave karikatura islamskog proroka Muhameda, dogoditi i puno gore stvari od paljenja danskih ambasada.

Na pitanje novinara Z1 zbog čega je nastalo toliko nasilja nakon objave obične karikature u novinama, Ali Abu Sahin je odgovorio: "Prije nego što odgovorim na vaše pitanje, moram objasniti jednu stvar: Mi nismo protiv slobodnog izražavanja, ali u ovom slučaju ne radi se o tome. Objava karikature je direktna uvreda za najveće islamskog sveca, za proroka Muhameda. A uvreda proroka Muhameda znači uvredu cjelokupnog islamskog svijeta. Najveći grijeh kod muslimana je ako na takve uvrede ne reagiramo i zbog toga nas može kazniti Bog."

Za Alija Abu Sahina je isprika danske vlade muslimanima, kao i "kažnjavanja odgovornih", jedini način da se obustave nasilni prosvjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkretno, mislim na urednika koji je objavio karikaturu. Taj urednik je Danac i danska vlada će snositi odgovornost za njegovo djelo. Upozoravam, ako se danska vlada ne ispriča, nasilne demonstracije će se nastaviti i vjerujte mi, nitko ne zna na koji će se način to završiti." - zaprijetio je Abu Ali Sahin.

"Mi smo na objavu karikature prvo reagirali slanjem pisama zapadnim veleposlanicima. Nitko nam nije odgovorio pa su počele mirne demonstracije. A kad nitko nije reagirao niti na demonstracije, počelo je paljenje veleposlanstava. Ako se i dalje danska vlada ne ispriča muslimanima, prosvjedi će biti još agresivniji i paljenje zgrada nije najgore što se može dogoditi Dancima." - dodao je član političkog vijeća Islamskog Džihada.

"Mi smo u islamskom Džihadu uvijek gledali različito na europske zemlje i na Sjedinjene američke države. Najavili smo rat SAD-u jer one već davno vode rat protiv muslimana u Afganistanu i Iraku i beskrajno podržavaju naše neprijatelje u izraelskoj državi. Nažalost, bili smo u zabludi kad smo vjerovali da su europske zemlje naši prijatelji i da su pravednije od Amerikanaca. Sad vidimo da su iste kao i Amerika. Nakon Danske, karikature su počele objavljivati i ostale europske zemlje i ako mi ne poduzmemo odlučujuće korake, blaćenje islama bit će svakodnevnica u Europi. A to ne možemo dozvoliti." - zaključio je Ali Abu Sahin.

N.B.
Foto: Z1

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara