Ispitan dvojac koji je u rujnu lažno dojavio o bombi na sudu u Karlovcu

Ispitan dvojac koji je u rujnu lažno dojavio o bombi na sudu u Karlovcu
Evakuirani ljudi ispred zgrade karlovačkog suda Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

DVOJICA uhićenih muškaraca u dobi od 49 i 33 godine dovedena su danas na ispitivanje u karlovačko Općinsko državno odvjetništvo zbog više kaznenih djela, među kojima su lažne uzbune, krađe, prevara, promet drogama te nedopušteno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari.

Sud je zbog lažne dojave bio evakuiran

Kako je izvijestila policija, osnovano se sumnja da je 49-godišnjak 24. rujna na poticanje 33-godišnjaka uputio lažnu dojavu o bombi u zgradi karlovačkog suda, zbog čega je naložena evakuacija zgrade i prekinut rad suda te su aktivirane žurne službe.

Sumnja se i da je 49-godišnjak na nagovor 33-godišnjaka, s namjerom da izazove nepotrebnu hitnu intervenciju vatrogasaca, uputio operativnom centru lažnu dojavu o požaru na području Generalskog Stola, zbog čega su angažirani članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Stariji osumnjičenik je uzgajao marihuanu i imao hrpu oružja kod sebe

Također se sumnja da je 49-godišnjak trošio električnu energiju mimo mjerne opreme te da je neovlašteno uzgojio stabljike indijske konoplje iz kojih je proizveo manju količinu marihuane i sušio je u svojim prostorijama.

Sumnja se i da je neovlašteno nabavio dvije ručne bombe, protuavionski metak, vojni suzavac, detonatorski štapin, lovačku pušku i više komada raznog streljiva.  

Za kazneno djelo prevare osumnjičen je 33-godišnjak koji je, lažno se predstavljajući i lažno prikazujući činjenice, u zabludu doveo 45-godišnjeg prodavatelja kukuruza i autoprijevoznika te je dio kukuruza odvezao, a da ga nije platio, kao ni uslugu prijevoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara