Ispitana Rimac, ide u pritvor. Odvjetnik: Nije odgovarala na pitanja jer je umorna

Ispitana Rimac, ide u pritvor. Odvjetnik: Nije odgovarala na pitanja jer je umorna
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

KAKO je i bilo najavljeno, oko 20 sati u prostorije USKOK-a na ispitivanje je dovedena HDZ-ova sad već bivša državna tajnica i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac. 

Ispitivanje je trajalo manje od sat vremena, a odvjetnik Josipe Rimac Željko Gulišija rekao je za HRT da se njegovu klijenticu tereti za tri kaznena djela, trgovinu utjecajem i davanje mita.

"Iznijela je obranu iscrpno, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego je toliko umorna da smo htjeli ovo što prije završiti, ali je praktički odgovorila na sve", rekao je Gulišija.

Iznošenje obrane trajalo je 45 minuta, dodao je.

"Ona će ići u pritvorsku jedinicu i očekujem da bi se sutra trebala pojaviti kod suca istrage", rekao je Gulišija te je ponovio ono što je rekao i u ranijoj izjavi, da ne vidi da je Rimac počinila bilo kakvo kazneno djelo. 

Rekao je kako je bila "apsolutno iznenađena današnjim događajima" te je ponovio ono što je rekao i u ranijoj izjavi, da ne vidi da je Rimac počinila bilo kakvo kazneno djelo. 

Gulišija je izjavio i da je njegova branjenica bila "apsolutno iznenađena današnjim događajima" nakon što je u petak uhićena s još 12 osoba među kojima su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić te pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je odlukom vlade smijenjena nakon uhićenja baš kao i Rimac.

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektranu kod Knina. Uz to, sada već bivša državna tajnica sumnjiči se da je radila pritisak na Hrvatske šume kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

USKOK sumnja su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i Ivan Melvan iz splitske ispostave Hrvatskih šuma bili ti koji su u konačnici početkom godine dali pozitivna mišljenja za vjetroelektrane.

Pogledajte fotografije dovođenja Josipe Rimac u USKOK. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara