Ispovijest prvog dužnika u Hrvatskoj koji će pred sudom uskoro i službeno bankrotirati

Ispovijest prvog dužnika u Hrvatskoj koji će pred sudom uskoro i službeno bankrotirati

Screenshot: RTL

VIŠE od 400 građana u Hrvatskoj i službeno je priznalo da ne zna kako raspolagati svojim kućnim budžetom - proglasili su osobni bankrot.

Predrag Stolinik hrabro gura prema novom životu. Imao je solidan posao i pa je u banci dignuo kredit od 100 tisuća kuna. No njegov glavni porok ga je brzo odvukao u duboke dugove.

"Ja sam to sve strusio na kocku. Radio sam u Hrvatskoj lutriji i tu sam se nažalost zakačio na kocku. Uslijed toga mi je firma dala otkaz", rekao je Stolnik za RTL.

U Hrvatskoj je osobni bankrot zatražilo 423 osobe, a njihovi ukupni dugovi iznose više od 125 milijuna kuna

Bez plaće nije mogao plaćati ratu i uz to se borio sa ovisnošću o kocki. Kada je sa Novom godinom Zakon o stečaju potrošača stupio na snagu skupio je sve papire i među prvima od države zatražio osobni bankrot.

"Dužan sam 100 tisuća kuna kredita i nakupilo se 30 tisuća kuna alimentacije. Znači alimentacija ima pravo prvenstva i to ne ide u zastaru, to se ne može oprostiti", ispričao je Stolnik.

Kako nema imovinu za vansudsku nagodbu, s bankom uskoro ide pred sud. Tamo će i službeno krenuti njegov osobni bankrot. Dobit će i svog osobnog stečajnog upravitelja.

"On će 5 godina upravljati s mojim primanjima. Ako se ja negdje zaposlim, on će određenu svotu ostavljati meni za život, a ostalo će hititi određenim vjerovnicima", pojasnio je Predrag.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara