Ispovijest seksualne robinje ISIS-a: "Tukao me kad bih zatvorila oči dok me silovao"

Ispovijest seksualne robinje ISIS-a: "Tukao me kad bih zatvorila oči dok me silovao"
Screenshot: YouTube
 
NADIA Murad (24), pripadnica kurdske manjine Jezida u Iraku, opisala je u novoj knjizi svoje stravično iskustvo kao seksualne robinje ISIS-a.
 
Nadia je bila jedna od približno 7 000 djevojčica i žena Jezida koje su otete iz svojih sela u sjevernom Iraku u 2014. godini. Teroristi su poharali grad Sinjar, gdje su muškarcima naredili da se preobrate ili umru, a žene oteli kako bi ih prodali u seksualno ropstvo.
 
"Moje suze su pale na njegovu ruku, ali nije prestao"
 
Nadijina obitelj ubijena je u masakru, a ona je prisilom odvedena u Mosul. U svojim memoarima s naslovom Posljednja djevojka: Moja priča o zatočeništvu i moja borba protiv Islamske države opisala je kako je seksualno nasilje počelo istog trenutka kada je stavljena u autobus za Mosul. Jedan od militanata uhvatio ju je za grudi:
 
"Kao da sam osjetila vatru. Nitko me nikada prije nije tako dodirnuo. Moje suze su pale na njegovu ruku, ali nije prestao", napisala je.
 
"Prisiljavao me da ližem med s njegovih stopala"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nadia je odvedena na tržište robljem, gdje ju je uzeo sudac koji je rekao da će biti njegova četvrta seksualna robinja. Zatočio ju je u svojoj kući, gdje ju je tukao i silovao svaki dan. U knjizi je navela da ju je tukao ako bi zatvorila oči dok ju siluje te prisiljavao da liže med s njegovih stopala.
 
Nakon nekoliko dana pokušala je pobjeći, ali je uhvaćena te su je šestorica čuvara grupno silovala za kaznu. Zatim su je silovali i ostali militanti: "Nikad ne znate tko će sljedeći otvoriti vrata i napasti vas, samo znate da će se to dogoditi i da bi sutra moglo biti još gore", napisala je Nadia.
 
"Želim biti posljednja djevojka na svijetu s ovakvom pričom"
 
Napokon je uspjela pobjeći kada je sudac izašao i zaboravio zaključati kućna vrata. Dospjela je do izbjegličkog kampa u sjevernom Iraku te postala jedna od 1 000 žena izabranih za izbjeglički program njemačke vlade u Baden-Wurttembergu prošle godine. Od tada djeluje kao aktivistica i nominirana je za Nobelovu nagradu za mir.
 
U knjizi je poručila: "Želim biti posljednja djevojka na svijetu s pričom kao što je moja."
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jezide, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jezidi. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara