Istarska policija na Outlooku u Puli ulovila 173 osobe s drogom

Istarska policija na Outlooku u Puli ulovila 173 osobe s drogom

Foto: FAH

ZA VRIJEME trajanja najvećeg svjetskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture Outlook, od 6. do 10. rujna u Štinjanu kraj Pule, istarski policajci zatekli su 173 osobe s drogom, pri čemu su 172 zatečene u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je jedan 24-godišnji državljanin Velike Britanije osumnjičen za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, izvijestila je u utorak istarska policija.

Kako navodi policija, u počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečena su 103 državljana Velike Britanije, 11 državljana Francuske, 9 državljana Njemačke, 8 državljana Belgije, 6 državljana Austrije, po 5 državljana Irske i Novog Zelanda, 4 državljana Australije, po 3 državljana Nizozemske, Rumunjske i SAD-a, 2 državljana Japana te po jedan državljanin Hrvatske, Italije, Slovenije, Švicarske, Portugala, Mađarske, Slovačke, Danske, Latvije i Poljske.

Marihuana, MDMA, ketamin...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pronađeno je i oduzeto 186,7 grama marihuane te 39,4 grama mješavine marihuane i duhana (joint), 45,1 gram i 4 kapsule droge MDMA, 38,1 gram ketamina, 27 grama kokaina, 18,7 grama hašiša, 16,9 grama halucinogenih gljiva, 4,7 grama amfetamina, 15.475 komada i 7,4 grama Ecstasya, 100 komada tableta Diazepam, 8 komada tableta Xanax i 3 komada LSD-a. Sveukupni novčani iznos naplaćenih kazni iznosi 516.666 kuna.

Policijski službenici su za vrijeme trajanja festivala poduzimali i odgovarajuće mjere u suradnji s djelatnicima carinske uprave, pa su tako zatekli jednog hrvatskog državljanina u obavljanju neregistrirane djelatnosti prijevoza putnika te četiri osobe koje su posjetiteljima festivala nudile na prodaju ampule i balone s plinom, koji djeluju kao stimulans i omamljujuće sredstvo.

U počinjenju prekršaja iz carinske domene zatečeni su 33-godišnji državljanin Velike Britanije, 25-godišnji državljanin Irske i dvojica hrvatskih državljana u dobi od 61 i 19 godina, te je od njih oduzeto 616 ampula i 129 balona ispunjenih plinom, kao i 5 tzv. šejkera (pištolja za šlag).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara