Istarski antifašisti o glasovanju manjina

PREDSJEDNIŠTVO Saveza udruga antifašističkih boraca Istarske županije u današnjem je priopćenju zatražilo da se manjinama ustavnim zakonom osigura pravo glasa na stranačkim i manjinskim listama ´kako bi ravnopravno s ostalim građanima sudjelovali u političkom i stranačkom životu´.

U priopćenju za javnost istarski antifašisti navode kako imaju povijesnu odgovornost i moralno pravo tražiti da se talijanskoj nacionalnoj manjini osiguraju ona prava koja su poznatim Pazinskim odlukama priznata i stečena u zajedničkoj oružanoj narodnooslobodilačkoj borbi protiv nacifašizma u Drugom svjetskom ratu.

´Suprotno nekim ekstremnim avanturistima i nacionalistima smatramo kako Hrvatskoj ne prijeti nikakva opasnost od nacionalnih manjina. Naprotiv, tolerantnošću i civilizacijskim ponašanjem možemo iskoristiti prednost naših manjina kao most za uspješnu svekoliku kulturnu i gospodarsku suradnju koja je hrvatskoj državi potrebna´, ističe se u priopćenju istarskog SAB-a.

´Svatko tko niječe osnovna prava naših građana i nacionalnih manjinskih zajednica svijesno ili nesvijesno destabilizira hrvatsku državu´, stoji na kraju priopćenja koje je u ime Predsjedništva županijskog Saveza udruga antifašističkih boraca potpisao Tomislav Ravnić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara