Istarski HIP :Vodoopskrbni sustav Butoniga - istarski Obrovac

PREDSJEDNIK istarskog HIP-a Ninoslav Mogorović na današnjoj konferenciji za novinare zatražio je da državna revizija preispita 10-godišnje poslovanje vodoopskrbnog sustava Butoniga koji je, po njegovoj ocjeni, ´istarski Obrovac´ jer je u taj sustav, po njemu, uloženo više milijuna eura, a da se nije osigurala pitka voda građanima i turistima Istre.

Mogorović je zatražio i od istarskog župana Ivana Jakovčića da konačno odgovori na zahtjev HIP-ova vijećnika Davida Ivića u Skupštini Istarske županije od prije godine i pol dana za formiranjem nadstranačkog stručnog povjerenstva koje bi ispitalo ulaganje u taj projekt. On je zatražio ostavku predsjednika Skupštine Istarske županije Steve Žufića i načelnika općine Vodnjan zbog prodaje u bescjenje atraktivnog zemljišta Dragonere i Barbarige što se smatra, kako je rekao, najvećim skandalom desetljeća u Istri.

Predsjednik pulskog HIP-a Predrag Rojnić ocijenio je negativnim projekt osnivanja zajedničke državne i županijske tvrtke ´Brijuni-Rivijera´, kako je rekao, u režiji Slavka Linića i Ivana Jakovčića, smatrajući ga ´maskom´ za konačnu prodaju Brijuna stranim vlasnicima. Rojnić upozorava da bi i hipotekaran i fiducijaran zajam bio opasan za budućnost Brijuna jer, drži on, banke bi mogle doći u posjed Brijuna, a uglavnom su već danas u rukama stranih investitora. Rojnić se usprotivio i projektu Avioindustrije u pulskoj Zračnoj luci u suradnji s izraelskim poslovnim partnerima, napominjući kako bi se radilo o industriji s eksteritorijalnim ustrojem i s ekološkom dvojbenošću budući da se planira uvesti obojena industrija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara