Istarski SDP prihvatio IDS-ovu ponudu za suradnju

ISTARSKI SDP na sinoćnjoj je sjednici Predsjedništva u Poreču prihvatio ponudu IDSa da ´u prilog dobroj suradnji dviju stranaka na državnoj i županijskoj razini, a u kontekstu priprema za parlamentarne izbore, participira u radu Poglavarstva Istarske županije´.

Predsjedništvo SDP-a smatra IDS-ovu ponudu korektnom pa je stoga odlučilo nastaviti razgovore s IDS-om oko usklađivanja zajedničkih programa koji bi se, u slučaju ulaska predstavnika SDP-a u Poglavarstvo, realizirali, stoji u današnjem priopćenju.

Županijski SDP smatra da se, u situaciji kada IDS ima stabilnu apsolutnu većinu u županijskoj Skupštini, eventualni ulazak SDP-a u izvršnu vlast na polovici mandata može realizirati isključivo konkretnim razvojnim programima značajnim za Istru.

´Odluku o eventualnom ulasku u Poglavarstvo treba donijeti Županijski odbor, kako propisuje statut stranke´, dodaje se u priopćenju koje je potpisao predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško.

U SDP-u smatraju da je stranačka suradnja u pojedinim sredinama, u kojima SDP i IDS zajednički obnašaju vlast, konstruktivna.

´Uspješnom ocjenjujemo i dosadašnju suradnju na županijskoj razini, a isto tako ocjenjujemo da IDS daje konstruktivnu potporu koalicijskoj Vladi na državnoj razini bez obzira na to što više u njoj ne participira´, kaže se na kraju priopćenju te dodaje kako je jedinstveno stajalište Predsjedništva istarskog SDP-a da IDS nedvojbeno pripada strankama s kojima može kvalitetno surađivati.

Međutim, pulski SDP je, po riječima njegova predsjednika Livija Bolkovića, jednoglasno protiv suradnje s IDS-om u regionalnoj izvršnoj vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara