Istraga o stanju na HTV-u: Zaposlenici s Prisavlja nižu se na razgovorima u DORH-u

Screenshot: HRT

ZAPOSLENICI HTV-a ovih se dana nižu na razgovorima u DORH-u odakle su dobili poziv da posvjedoče o stanju na državnoj televiziji.

Kako doznajemo, na razgovoru su već bili ili će ovih dana ići Nikola Kristić, Elizabeta Gojan, Goran Rotim, Maja Sever, Ana Jelušić i mnogi drugi.

Od kolege Nikole Kristića doznajemo da je na razgovor pozvan veliki broj zaposlenika HTV-a, no koje su konkretno bile teme razgovora, Kristić nam nije htio otkriti kazavši nam kako se radi o tajnim istragama. "Uljuđeno su me pozvali kao svjedoka u DORH kako bi razgovarali o stanju na HTV-u", kratko nam je kazao Kristić.

Ništa konkretnija nije mogla biti ni Maja Sever, međutim, u svjetlu recentnih zbivanja s HTV-ovom urednicom i novinarkom Dijanom Čuljak, gdje se njezina privatna drama stopila s javnom aferom u koju je intenzivno upletena i njezina matična kuća, pretpostavlja se kako bi moglo biti riječi o sukobu interesa u kojem se navodno našla dotična novinarka kao tajna suradnica tvrtke Core Media koja je radila za komercijalnu televiziju, a o čemu je Index već ranije pisao.

Istraga, navodno, vodi prema tome kako su Dijana Čuljak Šelebaj i njezin bivši suprug, sada pritvorenik, Vladimir Šelebaj, prodavali emisije Novoj TV, iako je Čuljak bila zaposlena na Prisavlju.

Već ranije ispitani su menadžer Edvin Softić i odvjetnik Vladimir Mamić, kojega se sumnjiči da je bio fiktivni vlasnik Core Medie i pokrivao stvarno vlasništvo supružnika Šelebaj- Čuljak. Tajni ugovor objavljen je, doduše, još 2008. no tada je Čuljak sve uporno demantirala i prijetila sudskim tužbama za klevetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara