Istraga u veleposlanstvu: Kolindinog "špijuna" povukli nazad Zagreb?

Istraga u veleposlanstvu: Kolindinog "špijuna" povukli nazad Zagreb?

Tekst: L.J.
Foto: Index (Arhiva)

DJELATNIK sigurnosti VII. uprave MVPEI-a, koja štiti veleposlanstva i hrvatske diplomatske predstavnike, Ivan Sarić, danas bi navodno trebao stići u Zagreb "na konzultacije". Mediji su Sarića identificirali kao onoga za kojeg se sumnja da je snimao i pratio veleposlanicu u SAD-u Kolindu Grabar Kitarović, a snimke kasnije postavio na YouTube.

Osumnjičeni se djelatnik navodno okrenuo protiv veleposlanice, jer mu nije produžila mandat te je uzela automobil Toyotu Siennu koji su on i njegova supruga ranije koristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslovao Mario Dragun ove nam navode nije htio potvrditi. Dragun je tek ponovio kako se po tom pitanu vodi žurna istraga, kako o tome je li se službeni automobil koristio u privatne svrhe, tako i oko toga tko je snimao i pratio veleposlanicu Grabar Kitarović. "Vrlo brzo ćemo izaći u javnost s rezultatima istraživanja", kazao nam je Dragun.

U istragu se navodno uključila i američka Tajna služba koja je pojačala nadzor oko veleposlanstva Republike Hrvatske u Washingtonu. Podsjetimo, djelatnik MVPEI-a neovlašteno je snimao supruga hrvatske veleposlanice kako vozi djecu u školu te se sastaje s drugim diplomatima među kojima je bio i jedan njemački diplomat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara