Istraživanja pokazuju da Trudeau gubi na popularnosti zbog bojenja lica u crno

Istraživanja pokazuju da Trudeau gubi na popularnosti zbog bojenja lica u crno
Foto: EPA

KANADSKA LIBERALNA STRANKA izgubila je malo popularnosti u korist suparničkih konzervativaca nakon što su se skandalozne fotografije liberalnog premijera Justina Trudeaua našminkanog kao crnca pojavile ovog tjedna.

Konzervativni čelnik Andrew Scheer ima prednost od 4,8 postotnih bodova pred Trudeauom, prema istraživanju Nanos Research objavljenim za CTV i list Globe and Mail. Scheer je imao prednost od 3,2 postotna boda u prethodnom istraživanju.

Konzervativci bi dobili 36,8 posto glasova, a liberali 32 posto, navodi istraživanje. Izbori 21. listopada se održavaju za manje od pet tjedana.

U drugom istraživanju liberali i dalje vode

Istraživanje Nanosa provedeno je tijekom tri noći do 20. rujna. Prva fotografija Trudeaua našminkanog u crnca, što se smatra rasističkim ismijavanjem i ponižavanjem crnaca, na zabavi "arapske noći" 2001. kada je bio 29-godišnji nastavnik pojavila se 18. rujna navečer.

Liberali vode u istraživanju Mainstreeta objavljenom u iPolitics, ali su izgubili 0,4 postotna boda od prethodnog istraživanja u usporedbi s padom od 0,2 postotna boda koja su zabilježili konzervativci.

Mainstreet istraživanje, provedeno između 17. i 19. rujna, pokazuje da liberali dobivaju 36,8 posto u usporedbi s 34,2 glasova za konzervativce.

Scheer i Trudeau su bili statistički izjednačeni u većini istraživanja tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, s malim promjenama na jednu ili drugu stranu.

Posebna anketa tvrtke za istraživanje potrošača Potloc naznačilo je kako će razočarani birači liberala najvjerojatnije otići ljevičarskim Novim demokratima (NDP) ili Zelenima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara