Istraživanje MUP-a: Zna li policija gdje je Gotovina?

"IMATE li korisnih saznanja o mjestu skrivanja odbjeglog generala Ante Gotovine? DA - NE." - tako će izgledati upitnik koji će uskoro morati ispuniti više od 20.000 tisuća hrvatskih policajaca.

Nakon što je na upražnjeno mjesto ministra policije imenovan bivši gradonačelnik Virovitice Ivan Kirin, u sve policijske uprave poslani su anketni listići s oznakom "službena tajna - vrlo tajno", doznaje Jutarnji list.

Iako je Kirinov zamjenik, državni tajnik Ivica Buconjić u razgovoru za "Jutarnji" tvrdio da osobno ne zna ništa o anketi, informaciju je potvrdio glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

"To nije novost, nego jedna od mjera kojom se u skladu sa zakonom, traže saznanja o svim predmetima, pa tako i o slučaju Gotovina." - kazao je Mehun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listić će policijski službenici upisati svoje osobne podatke i broj značke, te s naznakom datuma zaokružiti jedan od da/ne odgovora na pitanje imaju li "saznanja o mjestu skrivanja odbjeglog generala Gotovine".

Anketni listić ne sadrži nikakav uvodni dio gdje bi se objasnio cilj je ovakve akcije, a na dnu listića stoji: "Ukoliko policijski službenik ima korisnih saznanja dužan je rukovoditelju ustrojstvene jedinice podnijeti detaljno pismeno izvješće".

Još uvijek nije poznato tko je zaista idejni tvorac ove neobične metode potrage za odbjeglim generalom, ali nije baš vjerojatno da će ovakvi potezi uvjeriti čelnike Unije da Hrvatska zaista čini sve kako bi pronašla Gotovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara