Agencija naklonjena Trumpu tvrdi da mu raste popularnost

Agencija naklonjena Trumpu tvrdi da mu raste popularnost
Foto: Hina/EPA
 
PREMA rezultatima ankete Rasmussen Reportsa, agencije koja se bavi istraživanjima, a poznata po rezultatima koji idu na ruku predsjedniku Donaldu Trumpu, polovica američkih birača odobravaju način na koji njihov predsjednik odrađuje svoj posao, piše The Hill. 
 
Radi se o rezultatima dnevne ankete koji su objavljeni jučer, a prema kojima je 50 posto birača zadovoljno Trumpom i poslom koji odrađuje na funkciji američkog predsjednika, dok je 49 posto ispitanika nezadovoljno Trumpovim poslom. 
 
Čak 39 posto žestoko protiv Trumpa
 
Istodobno, trećina ispitanika zadovoljna je američkim predsjednikom i načinom na koji predstavlja njihovu zemlju, dok je 39 posto ispitanika žestoko protiv Trumpa i njegova vođenja SAD-a. 
 
Prema ovim rezultatima dobivenim od agencije Rasmussen Trump je, ako je vjerovati rezultatima agencije, Amerikancima puno bolji predsjednik od njegova prethodnika Baracka Obame. 
 
Prije tjedan dana suprotni rezultati u istraživanju CNN-a
 
Rezultati dolaze tjedan dana nakon objave CNN-a kako Trumpov posao nakon više od godine dana, koliko je na mjestu predsjednika, odobrava 42 posto birača.
 
Međutim, CNN je objavio i podatak kako čak 54 posto birača ne odobrava Trumpovo vođenje zemlje. 
 
Ova istraživanja dolaze nakon niz događaja koji su potresli Trumpovu administraciju poput odlaska bivšeg državnog tajnika Rexa Tillersona, bivšeg tajnika za pitanja veterana Davida Shulkina i bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost H.R. McMastera. 
 
Niz optužbi za izvanbračne avanture
 
Trump je u međuvremenu optužen i za izvanbračne avanture koje datiraju još od 2006. godine. 
 
Treba napomenuti i kako se trenutno istražuje raspoloženje birača u vrijeme približavanja još jedne predizborne kampanje. Republikance i demokrate parlamentarni izbori očekuju u studenome.
 
Anketa Rasmussen Reportsa provedena je među 1500 potencijalnih birača, s greškom od 2,5 posto. Istraživanja se provode na osnovi trodnevnog bilježenja rezultata ispitanika. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara