Istraživanje RTL-a: Kukuriku koalicija imat će gotovo tri puta više zastupnika nego HDZ!

Istraživanje RTL-a: Kukuriku koalicija imat će gotovo tri puta više zastupnika nego HDZ!

Screenshot: RTL

"KUKURIKU koalicija osvaja uvjerljivu većinu od čak 90 saborskih mandata, a današnja vladajuća stranka HDZ odlazi u opoziciju sa samo 35 zastupnika", objavio je danas u središnjim vijestima RTL, prezentirajući rezultate istraživanja javnog mnijenja uoči raspisivanja parlamentarnih izbora.

GfK - Centar za istraživanje tržišta proveo je za RTL Televiziju anketu, a istraživanje je provedeno od 14. do 28. listopada, u jeku pokretanja istrage nad HDZ-om, na reprezentativnom uzorku od 4 tisuće ispitanika, odnosno 400 u svakoj izbornoj jedinici. Mjesta u Saboru izračunata su Dontovom metodom na ispitanicima koji su rekli da će izići na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije parlamentarne stranke, Hrvatski laburisti-stranka rada i Hrvatska stranka prava dobile bi svaka po 5 zastupnika. Velik skok s po jednog, koliko su imale dosad.

Glavašev HDSSB imao bi tri mandata, koliko su osvojili i na prošlim izborima, a u Sabor bi se vratio HSLS, doduše samo s jednim mandatom, i to bivšim vicepremijerom Draženom Budišom.

Jedan mandat u Saboru osvojila bi i koalicija nekoliko manjih stranaka koju vodi bivši premijerski kandidat Ljubo Jurčić, a koja se zove 'Znati kako'.

Od ispitanika koji izlaze na izbore njih 57 posto zna za koga će glasati, 32 posto je još neodlučno, a 11 posto ne želi reći koji je njihov izbor, objavio je RTL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara