Italija hvali nacrt rezolucije SAD-a i Velike Britanije

TALIJANSKA diplomacija u utorak ocjenjuje pozitivno nacrt rezolucije o Iraku koji su Ujedinjenim narodima predložile Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nacrt rezolucije o Iraku koji su UN-u predstavili Velika Britanija i SAD znači preokret. To je dobar temelj koji sadrži potporu iračkom suverenitetu, a što smo mi oduvijek podržavali", komentirao je talijanski ministar vanjskih poslova, Franco Frattini, u razgovoru za list talijanskih biskupa "Avvenire".

Za lipanj je predviđen niz odlučujućih susreta radi uspjeha cijele operacije, rekao je Frattini. Najprije će 4. lipnja američki predsjednik George Bush u Rimu razgovarati s talijanskim čelnicima kao i s papom Ivanom Pavlom II. Zatim će Bush otputovati u Pariz, gdje će se sastati s britanskim premijerom Tonyjem Blairom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom. Konačni pečat rješenju iračke krize, po mišljenju talijanskog ministra Frattinija, mogao bi dati sastanak na vrhu G8- sedam industrijski najrazvijenijih zemalja i Rusije, koji će se održati od 8. do 10. lipnja u Sea Islandu u SAD-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara