Italija u panici zbog luđaka koji truje mineralnu vodu

Italija u panici zbog luđaka koji truje mineralnu vodu

PANIKA je zahvatila cijelu Italiju nakon što su u dvadesetak gradova pronađene boce zatrovane mineralne vode. Policija bezuspješno pokušava otkriti osobu koja u plastične boce vode s iglom od injekcije ušpricava otrovne kiseline..

Prve boce zatrovane mineralne vode prije 19 dana otkrivene su u samoposluživanjima između Mantovne i Verone. Potom je otkrivena zatrovana boca u jednoj milanskoj bolnici, koja je kupljena na automatu. Nakon dvadesetak dana po cijeloj Italiji otkriveni su pojedinačni slučajevi, zadnji je zabilježen u Panlermu na Siciliji.

Kod svake pronađene zatrovane plastične boce mineralne vode postupak je bio isti. Nepoznate osobe injekcijom odmah ispod čepa probuše plastičnu bocu i u vodu uštricaju otrovne kisaline - varikinu, kaustičnu sodu, amonijak...

Do sada se zarazilo tridesetak osoba, među kojima je i dvoje male djece. Simptomi trovanja su peckanje i žarenje u grlu i želudcu, povraćanje, bolovi. Iako trovanje nije smrtonosno, cijelu Italiju je zahvatila panika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivene zatrovane mineralne vode ne pripadaju samo jednoj tvrtki, pa se pretpostavlja da je trovanje djelo manijaka u skladištima, no nije odbačena mogućnost da se trovanje ipak događa u prodavaonicama.

Talijanska policija bezuspješno pokušava ući u trag nepoznatom manijaku, koji ima svoje pomagače ili sljedbenike.

Talijanski mediji slučaj s zatrovanom mineralnom vodom usporedili su sa slučajem bacanja kamenja s nadvožnjaka na jureće automobile na autocesti. "Igra" je zabilježena na jednom nadvožnjaku, no nakon što su djela besposlenih kriminalaca prikazana na televiziji, po cijeloj Italiji manijaci su se zabavljali bacanjem kamenja na automobile. Tada je, nažalost, poginulo nekoliko ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara