Italija zgrožena premlaćivanjem fratara u stilu "Paklene naranče"

BRUTALNO premlaćivanje franjevačkih fratara u samostanu u Alpama, ostavilo je talijansku javnost u šoku. Fratre su premlatili nasilnici s kapuljačama na glavama, a čitav incident talijanski mediji uspoređuju s onima viđenim na poznatom filmu "Paklena Naranča" iz 1971. godine, redatelja Stanley Kubricka.

Otac Sergio Baldin, 48-godišnjak, zaštitnik samostana Colombano Belmonte pored Turina, večerao je zajedno s još tri starija franjevačka svećenika, kad su ih napala trojica muškaraca. Prije nego što su ih premlatili palicama, nogama i rukama, svezali su ih i stavili povez preko usta.

Otac Baldin pretrpio je teške ozljede glave, a zamalo se i ugušio komadićem hrane u trenutku kad se dogodio napad, kazali su doktori. U komi je prevezen na hitnu operaciju mozga.

Iznenadni napad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napali su nas iznenada i istog trena", kazao je iz bolničkog kreveta fratar Battagliotti. Rekao je kako su čuli buku dok su mirno jeli špinat te kako su ga nasilnici napali istog trena kad je izašao van kako bi provjerio o čemu se radi.

"Otac Baldin stigao mi je u pomoć te je stao ispred mene kako bi me obranio ali su ga bez milosti oborili na tlo. Prestali su ga mlatiti tek kad su vidjeli da se ne miče, nakon čega su prebili fratra Salvatorea i fratra Martina. Bilo je grozno", ispričao Battagliotti.

Nadbiskup Turina, koji je bio u posjetu žrtvama kazao je kako jedino objašnjenje za napad može biti ili da su bili drogirani ili opsjednuti ili oboje. Pukovnik Antonio De Vita, šef karabinjera u provinciji Turin kazao je kako je policija pokrenula istragu i da se počinitelji ovog monstruoznog čina hvataju. U tu svrhu, policija je postavila cestovne blokade u širem području oko samostana.

B.V.
Foto: lifeinitaly.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara