Ivan Đikić dobitnik godišnje nagrade za biomedicinu Zaklade GSK

Ivan Đikić dobitnik godišnje nagrade za biomedicinu Zaklade GSK

HRVATSKI liječnik i znanstvenik prof. Ivan Đikić dobitnik je ovogodišnje nagrade Zaklade za biomedicinu GlaxoSmithKline. Nagrada mu je uručena na današnjoj svečanoj ceremoniji u Umjetničkoj Hali u Münchenu, Njemačka.

Odbor za nagradu objavio je da prof. Đikić nagradu prima za znanstvena otkrića objavljena u časopisima Science i Nature Cell Biology u kojima se opisuje kako stanice reagiraju na oštećenje nasljednog materijala te kako se regulira ulazak receptora za faktore rasta u stanicu.

Prof. Đikić donirao je dio novčane nagrade za obrazovanje jednog studenta iz Bosne te za pomoć udruzi Krila iz Zagreba koja se bavi terapijskim jahanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je još jedno prestižno priznanje hrvatskom znanstveniku koji je nedavno primio nagradu Američkog udruženja za istraživanje tumora za izvanredna postignuća, nagradu istrazivača godine Europskog udruženja za istraživanje tumora te nagradu Binder za inovacije.

GlaxoSmithKline druga je po veličini farmaceutska tvrtka na svijetu. Zaklada GSK je neprofitabilna institucija koja dodjeljuje znanstvene nagrade iz područja biomedicine na temelju znanstvene izvrsnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara