Ivan Grubišić predstavio izborni program: Za korjenite promjene je potrebno otvoriti oči

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

NEZAVISNA lista Ivana Grubišića danas je predstavila svoj program za korjenite promjene u Hrvatskoj pod geslom "Otvorite oči za promjene - vratimo obraz Hrvatskoj" s kojim će izaći na parlamentarne izbore.

"Moj su izbor i odluka bili ući u ovu utrku i bit ću zadnji koji će posustati na tom putu. Bolja, nova, pravednija i socijalna država u koju treba ugraditi kategorije etike i morala - cilj je Neovisne liste koja traži korjenite promjene i demokratske smjene", kazao je Grubišić danas u Zagrebu te dodao kako živimo među ljudima zatvorenih očiju, koji spavaju, a primaju plaće. "Ne bave se politikom, koja je inače časna djelatnost. Oni se bave politikantstvom. Jedino tako možemo  nazvati njihova djelovanja. Za korjenite promjene je potrebno otvoriti oči, a to mogu jedino moralni i pošteni ljudi", kazao je Grubišić.

Sabor sa 75 zastupnika

Dodao je da se njegova lista zalaže za ukidanje političkih privilegija, smanjenje broja zastupnika u Saboru sa sadašnjih 151 na 75. Tvrdi i kako bi se trebao formirati saborski Odbor za financije u kojem bi bili stručnjaci, jer bi se tako strankama oduzela moć upravljanja novcem, jer to ne rade u službi građana. Traži i smanjenje administracije, Hrvatsku s pet povijesnih regija te reviziju ugovora s Vatikanom.

Iz njegove liste smatraju da Hrvatska iz krize može izaći za pet godina bez vanjskog zaduženja, ali uz korjenite promjene. Uveli bi porezne olakšice za novozaposlene, kontrolu odgovornosti zaposlenih u javnom sektoru, reinvestiranje dobiti i zakonsku zabranu rasprodaje prirodnih resursa. Kao najvažniji cilj su istaknuli smanjenje nezaposlenosti.

U kampanji će potrošiti 200 tisuća kuna

Direktor kampanje Drago Pilsel je kazao da će u kampanji potrošiti oko 200 tisuća kuna. "Za dobre ideje koje građani prepoznaju ne valja trošiti milijune i vreće novca, kako bi do njih stigle. Kampanju ćemo financirati donacijama građana i to onim i od deset kuna", kazao je Pilsel. Nezavisna lista dr. sc. Ivana Grubišića na izbore će izaći u svih 10 izbornih jedinica, ali ne i u dijaspori. "Hrvati u BiH konstitutivan su narod i treba im pomoći, ali glasati oni moraju u svojoj državi", zaključio je Grubišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara