Ivan Jarnjak drugi dan daje iskaz istražiteljima ICTY-ja

BIVŠI ministar unutrašnjih poslova Ivan Jarnjak u petak ujutro u Zagrebu nastavio je davati iskaz istražiteljima Međunarodnog suda za ratne zločine.

Ni Jarnjak ni njegov odvjetnik Božidar Kovačić ni u petak nisu davali izjave, ali se pretpostavlja da će davanje iskaza završiti u ranim poslijepodnevnim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pretpostavlja se da se Jarnjakov iskaz odnosi na razdoblje od 1992. do 1996. godine kada je sadašnji predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost bio ministar unutarnjih poslova RH.

Jarnjak je 7. ožujka za Večernji list potvrdio primitak poziva za razgovor s haškim istražiteljima u svojstvu osumnjičenika te rekao da je za branitelje izabrao zagrebačke odvjetnike Miroslava Šeparovića i Gorana Mikuličića. Njih su dvojica u međuvremenu preuzela zastupanje generala Mladena Markača pred Haškim sudom.

U četvrtak, prvoga dana davanja iskaza, uz Jarnjaka je bio odvjetnik Božidar Kovačić koji je dosad branio Marija Čerkeza, bivšega zapovjednika viteške brigade HVO-a kojega je Haški sud nepravomoćno osudio za zločine u srednjoj Bosni 1993. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara