IVAN PAVAO II. ĆE NA VELIKI ČETVRTAK OBJAVITI SVOJU 14. ENCIKLIKU

Ivan Pavao II. je u nedjelju na Trgu svetog Petra, pred više desetaka tisuća vjernika, misom Cvjetnice započeo je liturgijske svečanosti uoči Uskrsa, tijekom kojih će, na Veliki četvrtak, objaviti svoju 14. encikliku.

Ta 14.enciklika Ivana Pavla II. biti će posvećena euharistiji. Na Veliki četvrtak tijekom svečanog misnog slavlja, Papa će potpisati encikliku i simbolički je predati svećenicima umjesto pisma koje im uvijek tom prigodom upućuje. To je prvi doktrinalni dokument Ivana Pavla II. o nekom sakramentu, o euharistiji, koji sada objavljuje u povodu 100. obljetnice velike enciklike o euharistiji pape Leona XIII. "Mirae caritatis".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Veliki petak Papa će kod Koloseuma, već po tradiciji, pratiti Križni put, a čitat će se meditacije koje je napisao još 1976. kao krakovski nadbiskup Karol Wojtyla. Tada je budući Papa napisao, uz ostalo, kako je "Zemlja postala groblje za toliko ljudi, toliko je grobova da izgleda kao planet grobova". Sada će se te riječi čitati na Križnome putu kod Koloseuma na Veliki petak.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara