Pernar linkao ekstremistički islamski portal: "Ima li uopće žrtava u Berlinu"

Pernar linkao ekstremistički islamski portal: "Ima li uopće žrtava u Berlinu"

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik Živog zida Ivan Pernar jučer je putem svoje objave na Facebooku ponovno privukao velik broj reakcija zainteresirane javnosti.

Naime, Pernar je - podijelivši članak s portala Saff.ba, neformalnog glasila radikalnog vehabijskog pokreta u BiH, u kojemu se jasno iskazuje sumnja u to da je teroristički napad u Brlinu namješten - napisao kako mu je najčudnija stvar oko berlinskog napada to što "nitko nije vidio nijednu povrijeđenu osobu, niti su igdje objavljena imena žrtava.

"Jedna od najčudnijih stvari je da niko nije nigdje vidio niti jednog povrijeđenog niti je igdje objavljeno jedno ime nastradalog 19.12.2016 na božićnom sajmu u Berlinu", napisao je Pernar.

 

U članku koji je Pernar podijelio, njemački pobornik teorija zavjera Gerhard Wisnewski analizira snimke napada, upozoravajući na "nelogičnosti" u cijelome slučaju.

Podsjetimo, njemačka policija je potvrdila identitete nekolicine onih ubijenih u napadu. Kako piše Guardian, ubijeni su 31-godišnja Fabrizia Di Lorenzo, Dalia Elyakim (čiji je muž teško ozlijeđen u napadu), Nada Cizmar i poljski vozač kamiona Łukasz Urban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara