KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ivanišević pozitivan na koronu

Ivanišević pozitivan na koronu
Foto: EPA, Mario Ćužić/HTS, Marko Dimić/Pixsell

GORAN IVANIŠEVIĆ pozitivan je koronavirus, potvrdio je u objavi na svom Instagramu.

"Nažalost, nakon dva negativna testa u posljednjih 10 dana, upravo sam saznao rezultate današnjeg, trećeg testa i on je pozitivan na Covid-19. Osjećam se dobro i nemam nikakvih simptoma. Želim obavijestiti sve koji su bili u kontaktu sa mnom na činjenicu da sam Covid-pozitivan i zamoliti ih da poduzmu sve potrebne korake da zaštite sebe i svoje bližnje. Ja nastavljam s ranije započetom samoizolacijom. Želim svim zaraženima što skoriji oporavak", napisao je Ivanišević koji trenira Novaka Đokovića.

> Hoće li Plenković sada u samoizolaciju?

 

Ivanišević je bio direktor zadarskog izdanja Adria Toura i dio je tima Novaka Đokovića koji je nakon turnira organiziranog u Zadru, utvrdio da je pozitivan na covid-19. Bugarski tenisač Grigor Dimitrov je prvi u nedjelju objavio da je pozitivan na koronavirus, a nakon toga turnir je prije samog finala prekinut i svi sudionici su podvrgnuti testiranju te su pozitivan rezultat dobili i najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, trener Grigora Dimitrova Christian Groh i Đokovićev kondicijski trener Marco Panichi.

Direktorica Teniskog saveza: Premijer s obzirom na funkciju ne može biti u izolaciji

"Predsjednik vlade Andrej Plenković bio je u subotu u posjetu Adria Touru. Organizatori turnira kao i Hrvatski teniski savez kao suorganizator poduzeli su sve mjere kako bi se ispoštovale preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kad su u pitanju i prostorije gdje su boravili igrači zvane Players lounge. U tom se prostoru predsjednik vlade susreo kratko s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem. Susret je trajao svega dvije do tri minute, a Plenković i Novak nisu se rukovali. Na Adria Touru predsjednik vlade se sveukupno zadržao maksimalno 30 minuta.

Žao nam je da zbog neprijavljivanja tegoba od strane Grigora Dimitrova, danas imamo nekoliko covid-19 pozitivnih sudionika. U stalnom smo kontaktu s epidemiolozima. Sve osobe iz organizacije koje su bile u kontaktu sa zaraženima su u samoizolaciji i nemamo novih pozitivnih. Svima želimo brzo ozdravljenje i povratak u normalan život", oglasila se HDZ-ova predsjednica saveza Nikolina Babić neki dan.

"Dobro, mislim, znamo što je bliski kontakt, duže od 15 minuta u zatvorenom prostoru na manje od dva metra. Ja sam bila s premijerom otkako je došao do kad je otišao. On stvarno nije bio ni u jednom bliskom u kontaktu s tenisačima, znači ni s Đokovićem, osim one slike s Đokovićem koja kruži gdje ga je potapšao po ramenu 30 sekundi. Meni je žao, da nisu izbori Zadar ne bi imao tu konotaciju koju ima.. Politička prepucavanja u političke svrhe… sigurno da nije dobro i izuzetno mi je žao. Premijer se od samog početka pridržava propisa i mjera i čuva i pazi. Sigurno i s obzirom na kojoj je funkciji ne može biti ni u izolaciji, on je zaista po tome jako isključiv…”, rekla je Babić nedavno za HRT, a novinarka ju je prekinula rekavši kako se ne slaže s njom u tome.

Babić je još dodala kako je ona u samoizolaciji jer je bila cijeli tjedan u Zadru te kako to radi preventivno te da ni sama ne bi bila u samoizolaciji da je s tenisačem bila u kontaktu pet ili deset minuta.

Uskoro opširnije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara