Ivanka Trump: Protivim se razdvajanju obitelji, ja sam kći imigrantice

Ivanka Trump: Protivim se razdvajanju obitelji, ja sam kći imigrantice
Foto: EPA

IVANKA Trump ogradila se od oštrog govora svojega oca na temu imigracija i medija u intervjuu, izvijestile su agencije danas. Više od 2500 djece migranata odvojenih od svojih roditelja, a koji su ilegalno ušli u Sjedinjene Države, bio je "jedan od najgorih trenutaka" koje je doživjela od dolaska u Bijelu kuću, rekla je Ivanka Trump, kći predsjednika, ali i njegova bliska savjetnica. 

"Imam jako čvrsto stajalište o tome i oštro se protivim razdvajanju obitelji", naglasila je na konferenciji koju je organizirala stranica Axios u Washingtonu.  Međutim, Ivanka Trump je dodala: "Imigracija je iznimno složena tema" i nastavila "Kći sam imigrantice", rekla je o svojoj majci Ivani koja je odrasla u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

Moramo paziti da ne ohrabrujemo ponašanje opasno po djecu

"No, živimo u pravnoj državi i moramo jako paziti da ne ohrabrujemo ponašanje koje dovodi djecu u opasnost", smatra Ivanka Trump. Suočen sa skandalom, američki predsjednik napravio je korak unazad po tom pitanju krajem lipnja i ustvrdio da su na to utjecale njegova supruga i kći. 

U još jednom distanciranju od oca, Ivanka Trump izjavila je u četvrtak da novinare ne smatra "neprijateljem naroda", a upravo se tim izrazom koristi njezin otac u učestalim napadima na medije.  "Upitali su moju kći Ivanku jesu li mediji neprijatelj naroda. Ona je ispravno odgovorila 'ne'", napisao je on Donald Trump na Twitteru. "FAKE NEWS (lažne vijesti), a upravo one čine velik dio tiska, neprijatelj su naroda!" napisao je.

U četvrtak navečer predsjednik Trump opet se obrušio na novinare nazivajući ih "strašnim" i "užasnim" osobama. Ivanka Trump, koju njezin otac javno obožava i ona je preuzela ulogu "Prve kćeri", a sa suprugom Jaredom Kushnerom čini tandem savjetnika u Bijeloj kući, budila je ispočetka nade u demokratskim krugovima koji su je smatrali Njujorčankom umjerenih stajališta s brojnim prijateljima iz naprednih krugova. Međutim, demokrate je razočarala Ivankina šutnja na brojne kontroverzne poteze koje je povlačio njezin otac predsjednik.

Kushner i Ivanka odsudni iz povlačenja Pariškog sporazuma

Jedini signal neslaganja dosad bila je napadna odsutnost Ivanke Trump i Jareda Kushnera iz ružičnjaka Bijele kuće u trenutku kada je predsjednik u lipnju 2017. objavio da se SAD povlači iz međunarodnog Pariškog sporazuma o klimi.

U intervjuu je Ivanka Trump rekla da "strastveno voli posao koji obavlja u Bijeloj kući. Krajem srpnja zatvorila je svoju tvrtku proizvodnje odjeće i modnih dodataka. Na pitanje kani li svoj radni vijek nastaviti u Bijeloj kući Ivanka Trump je odgovorila je "to je vrlo vjerojatno". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara