Ivanov: Pjongjang bi se mogao oglušiti na odluke UN-a

RUSKI ministar obrane Sergej Ivanov je izjavio da bi se Sjeverna Koreja mogla oglušiti na odluke UN-a o njezinom navodnom nuklearnom programu.

Govoreći pred novinarima nakon razgovora s južnokorejskim ministrom obrane Cho Young-kilom, Ivanov je rekao da se Seul i Moskva slažu u ocjeni da bi se i Sjeverna Koreja i SAD tijekom trenutne krize trebale sudržavati od oštre retorike.

"Ne isključujem mogućnost da će Pjongjang, kakvu god odluku UN o tom pitanju donio, tu odluku ignorirati", rekao je Ivanov.

Ivanov predlaže bilateralne i multilateralne pregovore kako bi se Sjeverna Koreja ponovo pridružila Sporazumu o neširenju nuklearnog naoružanja kojeg je napustila 10. siječnja, i ponovo omogućila pristup UN-ovih inspektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To bi se tek moglo dogoditi, ocjenjuje Ivanov, nakon što Sjeverna Koreja primi puna jamstva o svom teritorijalnom integritetu i neovisnosti, te jamstva protiv bilo kakvih agresivnih namjera. To se odnosi,objasnio je Ivanov, na zahtjev Pjongjanga za sklapanjem pakta s SAD-om o nenapadanju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara