Ivica Kostelić zastavom Gvineje komentirao poraz Hrvatske od Francuske

Ivica Kostelić zastavom Gvineje komentirao poraz Hrvatske od Francuske

NAJBOLJI hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić komentirao je na svom zidu poraz Hrvatske od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva tako da je stavio zastavu Gvineje.

Time je valjda želio aludirati da dobar dio igrača Francuske vuče korijene iz neke afričke države, a nije bio jedini na Facebooku koji je to učinio. Roditelji Paula Pogbe, strijelca posljednjeg francuskog gola, su iz Gvineje.

U komentarima se nije proslavio. Iako su ovakvih fora bile pune društvene mreže, brojni fanovi su ga kritizirali.

"Vi i Vaša sestra ste moji skijaški uzori. Gledam Vaše uspjehe svakodnevno, razmišljam o skijanju i kad je ljeto i sve što volim je samo snijeg i rekreacija na snijegu koju sam upio od Vas. Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog OLIMPIJSKOG i svjetskog šampiona u potpunosti neprimjerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Sramite se", napisao mu je jedan fan.

"Stvarno? Nisam očekivala ovaj nivo od tebe. Iznenadio si me, baš sam uz to da je i Hrvatska izgubila, tužna", napisala je jedna simpatizerka.

"Jadno je umanjivati nečiji uspjeh samo jer je drugog porijekla. Kakve veze ima što su crni ili što su im korijeni iz Afrike? Francuzi su na papiru i uostalom prilično su dobro igrali. Umjesto radovati se dobroj igri hrvatskih igrača i visokoj poziciji ovako reagirati je u najmanju ruku neprimjereno i jadno", dodala je još jedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara