Ivica Rajić se izjašnjava o krivici pred ICTY-jem u petak

BIVŠI zapovjednik HVOa Ivica Rajić, kojeg je Međunarodni kazneni sud u Den Haagu (ICTY) optužio za ratne zločine počinjene u Stupnom dolu 1993. godine, u petak će se pred ICTYjem izjasniti o tome osjeća li se pred krivim, priopćio je Sud u srijedu.

Rajić je optužen kao zapovjednik druge operativne grupe HVO-a iz Kiseljaka za pokolj najmanje 16 bošnjačkih civila u srednjebosanskom selu Stupni Do u listopadu 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebački Županijski sud odobrio je 30. travnja izručenje Rajića Haaškom sudu, a tu je odluku 9. lipnja potvrdio Vrhovni sud odbacivši žalbu Rajićevih odvjetnika.

Haaški sud je podignuo optužnicu protiv Rajića u listopadu 1995. godine, no on se uspješno skrivao sve do travnja ove godine kada je uhićen u Splitu, nakon čega je prebačen u pritvor zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu.

Rajić (45), koji je prema optužnici koristio i ime Viktor Andrić, optužen je, kao zapovjednik druge operativne grupe HVO-a iz Kiseljaka, za pokolj najmanje 16 bošnjačkih civila u srednjebosanskom selu Stupni Do u listopadu 1993. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara