Ivo Baldasar: Na izborima za predsjednika SDP-a podržat ću Zlatka Komadinu

Ivo Baldasar: Na izborima za predsjednika SDP-a podržat ću Zlatka Komadinu

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je da će na predstojećim izborima za predsjednika SDP-a podržati Zlatka Komadinu, sadašnjeg potpredsjednika stranke i primorsko-goranskog župana, te najavio da će se zaključkom o tom pitanju očitovati splitska organizacija stranke.

Baldasar je, prilikom svečanog primanja volontera koji su se vratili iz izbjegličkih kampova u Opatovcu i Slavonskom Brodu, ocijenio da u SDP-u nema dovoljno demokracije na koju se u stranci trebaju vratiti, a aktualnom vodstvu SDP-a na čelu sa Zoranom Milanovićem zamjera i da se nije dovoljno konzultiralo s članstvom i poštivalo ga.

Vodstvo SDP-a samo treba otići

"Primarni razlog zašto ću glasati za Zlatka Komadinu je onaj trenutak kada postoji cijeli niz neuspjeha. Mislim da rukovodstvo SDP-a zaista treba samo otići, bez da ih netko gura ili proziva. Trebaju otići ili staviti svoj mandat na raspolaganje, a ako se žele ponovno kandidirati onda će ih članovi odabrati. To sam rekao nekoliko puta jer se radi o demokratskoj proceduri", izjavio je. Time je ponovio svoju poruku s kraja prošle godine, kada je pozvao vodstvo stranke i Milanovića da, nakon gubitka izbora te zbog manjka unutarstranačke demokracije, podnesu ostavke.

Inače, Konvencija SDP-a na kojoj će se birati članovi vodećih stranačkih tijela održat će se 2. travnja, a prethodit će joj izbori za predsjednika stranke 12. ožujka. Tu odluku stranačkog Predsjedništva još mora potvrditi Glavni odbor, koji će se sastati 23. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon sjednice Predsjedništva u ponedjeljak, Komadina je potvrdio da će se kandidirati za predsjednika stranke, prozivajući Milanovića da stranku vodi autokratski, bez da sluša što o stranačkim politikama misli članstvo na terenu. Uz Komadinu su tada stali potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić i član Predsjedništva Davor Bernardić, koji su najavili potporu njegovoj kandidaturi.

Milanović im je, nakon iste sjednice, uzvratio kako je stranka stabilna te je pokazala ogromnu snagu na nedavnim izborima. Istaknuo je kako je SDP-u potrebna čvrstina i drskost u borbi za modernu i socijaldemokratsku Hrvatsku.

Splitski volonteri razbili "famu" o lijenim Dalmatincima koji ne podnose hladnoću

Nakon što je u svom uredu primio volontere, gradonačelnik je rekao da je grad ponosan na njih, pa i zbog toga što su "razbili" famu o Dalmatincima za koje se govori da su lijeni i ne podnose hladnoću.

"Splitski volonteri su svojim radom dokazali da mogu raditi u izbjegličkim kampovima po noći i niskim temperaturama i ne da su lijeni, već suprotno tome. Zahvaljujemo im na svemu što su napravili za sve nas skupa. U Siriji se zna za Hrvatsku, malu zemlju velikog srca", kazao je Baldasar.

Od početka izbjegličke krize, splitski Crveni križ svakih 15 dana šalje osam do deset obučenih djelatnika i volontera, koji po tjedan dana pomažu u radu kampova i zbrinjavanju izbjeglica. Dnevno odrade 12 sati, pa su tako ukupno u kampovima odradili 2.200 sati. Ravnatelj gradskog društva Crvenog križa Tomislav Gojo posebno je istaknuo volontera Sirijca Abdula-Hamida Mustafu, koji je kao student došao u Hrvatsku i bio sudionik Domovinskog rata. U kampu je proveo gotovo 50 dana, pomažući volonterima i izbjeglicama u savladavanju jezičns barijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara