Ivo Pogorelić dobitnik nagrade "Milka Trnina"

MAESTRO Ivo Pogorelić dobitnik je nagrade "Milka Trnina" Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za prošlu godinu, a uručena mu je danas na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Uz nagradu dodijeljene su i dvije diplome "Milka Trnina" za iznimna umjetnička ostvarenja u prošloj godini, Collegiumu musicumu Fluminense i Hrvatskom baroknom ansamblu, izvijestila je Hrvatska televizija.

Nagrada "Milka Trnina" Pogoreliću je pripala za recital što ga je, nakon nekoliko godina stanke, glasoviti pijanist održao 13. prosinca prošle godine u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Na tom se koncertu, koji je ocijenjen iznimnim kulturnim događajem, Pogorelić se zagrebačkoj publici predstavio s dvije antologijske sonate Ludwiga van Beethovena i glasovirskim ciklusom "Glazbeni trenuci" Sergeja Rahmanjinova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki ansambl za staru glazbu Kolegium musicum Fluminenze, koji je prošle godine proslavio petnaestu obljetnicu uspješna djelovanja, dobio je diplomu za koncert održan u prosincu prošle godine u prostorijama Zajednice Talijana u Rijeci.

U obrazloženju dodjele diplome Hrvatskom baroknom ansamblu navodi se kako je taj ansambl, iako utemeljen prije samo nekoliko godina (1999.), potvrdio svoje umjetničke vrijednosti.

(Hina) sdju jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara