Ivošević napao konzervatore: Baštinu nam pretvaraju u jeftini fast food
SPLITSKI dogradonačelnik Bojan Ivošević prozvao je danas konzervatorski odjel i ministarstvo kulture za uništavanje kulturne baštine u Splitu. Povod mu je bila dozvola za prenamjenu poslovnog prostora u strogom centru grada.
"Godinama svjedočimo propadanju splitske stare gradske jezgre i pretvaranju većine poslovnih prostora u isključivo ugostiteljske objekte. Većina građana ne zna da je svaku prenamjenu iz trgovine u ugostiteljstvo morao blagosloviti i konzervatorski odjel u Splitu. Naša bogata baština tako je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture postala jeftini ljetni fast food", napisao je Ivošević na Facebooku.
"Odobravaju svaki zahtjev koji dobiju"
Konzervatori odobravaju sve zahtjeve koje dobiju i tako štete javnom interesu, tvrdi Ivošević.
"Danas nam je u gradsku upravu stiglo novo odobrenje koje pokazuje da konzervatorski odjel nastavlja odobravati svaki zahtjev za prenamjenom, bez ikakvih kriterija i na štetu javnog interesa, pa tako uskoro na Pjaci umjesto trgovačke djelatnosti (Ispod Ure) možemo očekivati još jednu slastičarnu", napisao je.
Na kraju statusa je dodao i da diskoteka u Trogirskoj nema odobrenje konzervatorskog odjela u Splitu. "Postavlja se pitanje gdje je konzervatorska inspekcija i kako su izdani MTU?" piše Ivošević.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Stiže fiskalizacija 2.0: Poduzetnici paničare zbog e-računa, evo što trebate znati
Pronašli smo igru koju će djeca stvarno koristiti i nešto naučiti uz nju
Ovaj mobitel ima sve. Ogroman ekran odličan je za filmove i serije
Znate li za trik s maslacem? Možda zato kolači ne ispadaju kako bi trebali
Najteže je naći poklon za one koji su nam najdraži. Imamo ideje koje će voljeti
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Stiže fiskalizacija 2.0: Poduzetnici paničare zbog e-računa, evo što trebate znati
Pronašli smo igru koju će djeca stvarno koristiti i nešto naučiti uz nju
Ovaj mobitel ima sve. Ogroman ekran odličan je za filmove i serije
Znate li za trik s maslacem? Možda zato kolači ne ispadaju kako bi trebali