Iz nepoznatih razloga preminuo radnik Đure Đakovića u Libanonu

59-GODIŠNJI Mirko Šmital, dugogodišnji radnik hrvatskog poduzeća "Đuro Đaković", preminuo je u srijedu ujutro na gradilištu tog poduzeća u Libanonu, a uzrok smrti za sada ostaje nepoznat.

Kako u razgovoru za index kaže Darko Katić, direktor "Đuro Đaković Montaže", informaciju o nesretnoj pogibiji jednoga od njihovih radnika u poduzeću su sa žaljenjem primili jutros.

"Radi se o tome da smo u završnoj fazi posla u cementari u Chekki u Libanonu, i Šmital je radi tih završnih radova u Libanon otputovao, zajedno s još 16 kolega, krajem veljače. Informaciju o tome da je preminuo dobili smo jutros, no nemamo podrobnijih informacija o uzroku smrti, to smo prepustili tamošnjim zdravstvenim ustanovama, a očekujemo i nalaze obdukcije", kaže nam Katić.

U daljnjem razgovoru doznajemo kako se radi o dugogodišnjem radniku, starom i iskusnom monteru poduzeća Đuro Đaković, koji se u Hrvatsku, svojoj obitelji, trebao vratiti krajem travnja, kada radovi u Libanonu budu dovršeni. Po završetku noćne smjene koju je odradio, nesretni se Šmital, iz još uvijek nepoznatih razloga, samo srušio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je tamo otišao na mjesec i pol dana ne bi li sudjelovao u završnim radovima, a poslije toga trebao se vratiti kući. O njegovoj smo smrti odmah obavijestili njegovu obitelj i ministarstvo vanjskh poslova", kaže nam Katić.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Željko Belaj danas je izjavio kako "tragedija nema političku pozadinu", te da "nije riječ ni o kakvom puškaranju". Kako nam kaže Darko Katić,  uprava "Đuro Đaković Montaže" tijesno surađuje s lokalnim policijskim i zdravstvenim ustanovama u Libanonu, kao i s hrvatskim MVPEI-om.

O radnicima poduzeća "Đuro Đaković Montaža" pisalo se, podsjećamo, i u srpnju prošle godine, kada je 39 radnika spomenutog poduzeća evakuirano iz ratom zahvaćenog Libanona.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara