Iz noge Slovenca napadnutog na Visu izvađena dva zuba morskog psa

Iz noge Slovenca napadnutog na Visu izvađena dva zuba morskog psa

DAMJAN PECEK, 43-godišnji slovenski ronilac, kojeg je jučer na Visu, u uvali Smokova, napao morski pas, u stabilnom je stanju, ali liječnici još uvijek nisu sigurni jesu li mu uspjeli spasiti nogu, na kojoj je jedan od živaca teško oštećen i iz koje su, tijekom jučerašnje operacije, izvađena dva zuba morske nemani.

Zubi zasad nepoznate vrste morskog psa poslani su na analizu, kako bi se utvrdilo s čim je točno Slovenac imao "bliski susret". O napadu je jučer odmah izviješten Institut za oceanografiju i ribarstvo, a napadnuti ronioci su naveli kako je morski pas bio dugačak tri metra.

Podsjetimo, do napada je došlo jučer oko 12.40 sati, u viškom akvatoriju, svega 10-ak metara od obale. Morski pas je Slovenca ugrizao za potkoljenicu. Liječnička pomoć mu je pružena u ambulanti na Visu, gdje je utvrđeno da je izgubio dosta krvi. Helikopterom HRZ-a je potom prebačen u KBC Split, gdje je podvrgnut operaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnički tim, predvođen voditeljem Odjela kirurgije, dr. Vedranom Radonićem, nesretnom je Peceku rekonstruirao arterije i mišić noge, nakon čega je smješten u barokomoru, kako bi rane što prije zarasle.

Pretpostavlja se da je morskoga psa privuklo krvarenje iz ulovljenog gofa kojeg je ronilac nosio oko struka.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara