Izabran šef Hrvatske liječničke komore

Izabran šef Hrvatske liječničke komore
Foto: Filip Kos/PIXSELL

ZA NOVOG predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK), na izborima koji su održani od 20. do 26. svibnja, izabran je, kako neslužbeno u ponedjeljak doznaje Hina, Krešimir Luetić, dosadašnji prvi dopredsjednik komore i vršitelj dužnosti predsjednika.

Za Luetića je glasalo oko 2500 liječnika, koji su prvi put elektronički glasali za predsjednika i članove skupštine. Na izbore je, prema neslužbenim informacijama, izašlo oko 5000 liječnika od nešto više od 19.000 s pravom glasa.

Među ostalih pet kandidata za čelnu osobu Liječničke komore, Ada Barić Grgurović dobila je oko 850 glasova, smijenjeni predsjednik Komore Trpimir Goluža oko 700, Miran Cvitković i Hrvoje Tomasović oko 180, a Matija Majić 70-ak glasova.

Izbori u HLK nisu prošli mirno, pojedini kandidati tvrdili su da su nelegitimni te da je zbog elektroničkog glasanja 30 posto liječnika ostalo bez mogućnosti glasanja. 

Konačni rezultati izbora za vodstvo Komore bit će objavljeni nakon što Središnje izborno povjerenstvo završi prebrojavanje glasova za Skupštinu koje je u tijeku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara