Izabrani glavni urednici informativnog programa i direktori programa HTV-a i HR-a

VLADIMIRRONČEVIĆ novi je glavni urednik Informativnog programa Hrvatske televizije (HTV), Tatjana Šimić Vlajki direktorica programa HTV-a, Vladimir Kumbrija glavni urednik Informativnog programa Hrvatskog radija (HR), a Domagoj Veršić direktor programa HR-a, odlučilo je danas Programsko vijeće HRT-a.

Nakon ranijeg imenovanja ravnatelja HRT-a te ravnatelja HTV-a i HR-a današnjim izborom završilo je stanje privremenosti na nacionalnom radiju i televiziji koje je trajalo od ožujka prošle godine kada je Sabor donio novi Zakon o HRT-u.

Izabrane glavne urednike Informativnog programa i direktore programa radija i televizije predložio je ravnatelj HRT-a Mirko Galić. Svi su dobili većinsku potporu novinara u redakcijama, a danas i potrebnih osam glasova članova Vijeća. Jedan listić je bio nevažeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Galić i ravnateljice HTV-a i HR-a Marija Nemčić i Ivanka Lučev zahvalili su se dosadašnjim vršiteljima dužnosti urednika, ističući njihov doprinos u radu HRT-a. "Zahvaljujem na suradnji privremenim urednicima, a zahvaljujem se i Vijeću koje je pomoglo brzom izlasku HRT-a iz stanja privremenosti koje je moglo prijetiti blokadama i problemima kuće u uvjetima konkurencije", kazao je Galić te novoizabranima obećao punu potporu ravnateljstva u budućem radu.

Programsko vijeće nastavlja sjednicu raspravom o omjeru po kojemu će se između HTV-a i HR-a podijeliti prihod od radiotelevizijske pristojbe.

(Hina) xtr yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara