Izaslanstvo hrvatskog MUP-a ide u službeni posjet Bugarskoj

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH, predvođeno ministrom dr. Marijanom Mlinarićem, putuje sutra u službeni posjet Republici Bugarskoj, gdje će s bugarskim ministrom unutarnjih poslova Georgijem Petkanovim razgovarati o suradnji policija država europskog jugoistoka u sprečavanju organiziranoga kriminala, trgovini narkoticima te ilegalnom krijumčarenju ljudi i oružja.

Kako se očekuje, tijekom dvodnevnog posjeta visokoga izaslanstva hrvatske policije bugarskim kolegama, bit će riječi i o konkretnim oblicima suradnje u sprječavanju kriminala tzv. balkanskom rutom, u čemu su policije dviju država već ostvarile niz uspješnih kontakata, doznaje se večeras od glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna.

Također najviši predstavnici hrvatske i bugarske policije razgovarat će o efikasnoj borbi protiv svih oblika kriminaliteta, te prilagodbi policija dviju država standardima Europske unije.

Naime, i Hrvatska i Bugarska su u procesu procesu pregovaranja s tijelima Europske unije, a jedno od važnih pitanja brže prilagodbe europskim standardima je i prilagodba policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posjetom visokoga izaslanstva Bugarskoj, MUP Republike Hrvatske nastavlja intenzivnu međunarodnu aktivnost čiji je cilj što brža prilagodba hrvatske policije standardima Europske unije, ističe glasnogovornik MUP-a Mehun.

Tim povodom proteklog je tjedna u Zagrebu je boravilo izaslanstvo belgijske policije, na čelu s ministrom unutarnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Kraljevine Belgije Patrickom de Waelom, a uskoro će izaslanstvo hrvatske policije boraviti i u Nizozemskoj.

U izaslanstvu MUP-a RH u službenom posjetu Bugarskoj, uz ministra dr. Marijana Mlinarića, su i ravnatelj policije Ivica Franić, načelnik Uprave za granicu Filip Dragović i načelnik Uprave kriminalističke policije Dragutin Cestar.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara