Izaslanstvo MMF-a ponovo u Hrvatskoj

IZASLANSTVO Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje vodi Dimitri Demekas, ponovno je u Hrvatskoj, a danas su nastavljeni razgovori o daljnjoj suradnji Hrvatske s ovom financijskom organizacijom, izviješteno je iz Hrvatske narodne banke.

Polazna razmjena informacija u Hrvatskoj narodnoj banci, gdje se izaslanstvo susrelo s guvernerom dr. Željkom Rohatinskim i njegovim suradnicima, nagoviješta da će u središtu pozornosti biti financiranje deficita javnog sektora, projekcije zaduživanja države i javnih poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu i stabiliziranje udjela ne samo državnog nego i sveukupnog vanjskog duga u bruto domaćem proizvodu.

O tim i drugim temama vezanim za moguće zaključivanje novog stand-by aranžmana predstavnici MMF-a pregovarat će tijekom sljedećih tjedan dana s predstavnicima hrvatskih vlasti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom se napominje da novi stand-by aranžman Hrvatskoj nije nužan radi povlačenja sredstava od ove međunarodne institucije, ali bi joj koristio kao verifikacija gospodarske i financijske politike koju vodi.

(Hina) xpp/xds yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara