Izaslanstvo MORH-a u Beogradu

IZASLANSTVO Ministarstva obrane RH predvođeno pomoćnicom ministra za obrambenu politiku Jelenom Grčić posjetilo je u ponedjeljak ministarstvo obrane SCG, priopćilo je hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu.

Tijekom razgovora s pomoćnikom ministra obrane SCG Pavlom Jankovićem dogovorena su područja buduće suradnje koja će se odnositi na reforme obrambenog i sigurnosnog sustava te proces približavanja euroatlantskim integracijama, navodi se u priopćenju. Postignut je dogovor o skoroj razmjeni vojnih izaslanstava te o naknadnom zaključenju sporazuma o bilateralnoj obrambenoj suradnji.

Domaćini su izrazili potporu centru RACVIAC u Rakitju te se zauzeli za identifikaciju zajedničkih projekata koji bi se realizirali uz potporu međunarodne zajednice (razminiranje).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstvo je primio i ministar obrane SCG Pavle Davinić. Tijekom razgovora potvrđen je zajednički interes suradnje na sigurnosnim i obrambenim pitanjima u cilju sprečavanja sigurnosnih prijetnji objema zemljama, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara