Izaslanstvo SDP-a na sastanku Vijeća socijalističke internacionale

IZASLANSTVO Socijaldemokratske partije Hrvatske sudjelovat će u radu Vijeća Socijalističke internacionale (SI), koje se 20. i 21. siječnja 2003. održava u Rimu.

Kako je u petak priopćeno iz SDP-a, stranku će na sjednici Vijeća predstavljati član Predsjedništva SDP-a Tonino Picula, tajnik SDP-a Igor Dragovan i međunarodna tajnica SDP-a Irina Stajčić.

U sklopu sjednice Vijeća raspravljat će se o stabilnosti i razvoju u jugoistočnoj Europi, odnosno na Balkanu, o mirovnom procesu i sigurnosti na Bliskom istoku, kao i općenito o doprinosu Socijalističke internacionale unapređenju demokracije u svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodno izlaganje u sklopu rasprave o stabilnosti u jugoistočnoj Europi održat će član Predsjedništva SDP-a Tonino Picula.

Uoči zasjedanja Vijeća SI, dvodnevnu će sjednicu, također u Rimu, 17. i 18. siječnja održati i Vijeće Socijalističke internacionale žena - SIW. Socijaldemokratski forum žena SDP-a na tom će skupu predstavljati predsjednica Socijademokratskog foruma žena Mirjana Ferić-Vac. Zasjedanje Vijeća Socijalističke internacionale žena bit će posvećeno problematici migracija i sigurnosti žena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara