Izaslanstvo srbijanskog MUP-a u posjetu Zagrebu

Ravnatelj hrvatske policije Ivica Franić razgovarao je danas u Zagrebu s izaslanstvom MUPa Republike Srbije o bilateralnim odnosima dviju policija, priopćio je MUP.

Izaslanstvo srbijanskog MUP-a predvođenog pomoćnikom ministra i načelnikom resora javne sigurnosti Miroslavom Miloševićem zanimala je organizacija hrvatske policije.

Srpsko izaslanstvo posebice se zanimalo za ustroj hrvatske granične policije budući da se bliži kraju reforma ustroja srpske policije koja bi uskoro od vojske trebala preuzeti nadzor državne granice.

Ravnatelj hrvatske policije Ivica Franić rekao je da Hrvatska i hrvatska policija u sklopu približavanja Europskoj uniji posebnu pažnju posvećuju suradnji sa svojim susjedima te da će svoja iskustva na tom putu rado podijeliti sa susjedima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Franić je zaključio da je potrebno suradnju dviju policija podignuti na višu razinu kako bi bile još uspješnije u suzbijanju specifičnih oblika organiziranog kriminaliteta, krijumčarenja droge i trgovine ljudima.

Pomoćnik ministra i načelnik resora javne sigurnosti Milošević ustvrdio je da susret izaslanstva smatra značajnim doprinosom prijateljskoj i uspješnoj suradnji dviju zemalja, te da će iskustva hrvatske policije biti od velike koristi u reformi srpske policije koja je u tijeku.

Tijekom razgovora postavljeno je pitanje i readmisije stranaca, odnosno problema koji nastaju zbog nemogućnosti vraćanja u Republiku Srbiju stranih državljana uhvaćenih u ilegalnom prelasku hrvatske granice, a zaključeno je da će se ti problemi rješavati dogovorom dviju strana, stoji u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

(Hina) xmvr/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara