Izbio požar u policiji u Velikoj Kladuši, ozlijeđena tri policajca i migrant

Izbio požar u policiji u Velikoj Kladuši, ozlijeđena tri policajca i migrant
Fotografija nije povezana s događajem iz teksta Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

JEDAN ilegalni migrant teško je ozlijeđen, a trojica policajaca zadobili su lakše ozljede u požaru koji je izbio u policijskoj postaji u Velikoj Kladuši, potvrdila je danas glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije Snežana Galić.

Incident se zbio jučer navečer nakon što su policajci priveli dvojicu migranata osumnjičenih za sudjelovanje u krađi.

Kako je Galić pojasnila lokalnim medijima, migranti su bili pod utjecajem alkohola te su odbijali svaku suradnju s policijom pa su privedeni u policijsku postaju i tamo smješteni u dvije odvojene zatvorske ćelije.

Još se ne zna uzrok požara

Nešto prije 21 sat izbio je požar u jednoj od njih, pri čemu je teške opekline zadobio pritvoreni migrant, a policajci su se otrovali dimom.

Gasitelji koji su ubrzo stigli lokalizirali su požar nakon sat vremena, a ozlijeđeni migrant smješten je na liječenje u bolnicu u Bihaću.

"U tijeku je očevid i tek nakon toga znat ćemo kako je došlo do požara", kazala je Galić.

Na području Unsko-sanske županije i dalje boravi više tisuća ilegalnih migranata, koji iz tog dijela BiH pokušavaju nastaviti put ka Hrvatskoj. Smješteni su uglavnom na području Velike Kladuše te u okolici Bihaća, gdje je u tijeku podizanje novog velikog prihvatnog centra u nekadašnjim pogonima tvornice Bira.

Tamo je trenutačno smještaj osiguran za oko 1300 osoba, a moguće je dodatno proširenje smještajnih kapaciteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara