Izbjegnuta tragedija: Turčin vozio 1,5 km zagrebačkom obilaznicom u krivom smjeru

U PETAK NAVEČER oko 22 sata i 30 minuta turski je državljanin vozeći kamion s prikolicom krivo skrenuo kod čvora Jankomir na zagrebačkoj obilaznici, i na sreću bez posljedica, došao do odmorišta Plitvice vozeći tako oko 1,5 km u krivom smjeru.

Kako doznajemo od šefa smjene Prometne policije iz Lučkog Halabeka policajci su u roku od par minuta po dojavi došli do šlepera, što je spriječilo teže posljedice, te su ga prepratili s upaljenim rotirkama na vozilima do izlaza s autoceste i uputili u pravom smjeru.

Turski državljanin krivo je skrenuo dolazeći iz smjera Krapine, odnosno graničnog prijelaza Macelj, a kako su kod čvora Jankomir u tijeku radovi, Turčina su očito zbunili postavljeni prometni znakovi pa nije znao kuda skrenuti. Tako je do zagrebačke obilaznice došao zapravo preko izlaza s obilaznice u smjeru Krapina-Macelj, te je nastavio voziti do motela Plitvice.

"Sva sreća što nije bilo težih posljedica i što smo imali patrolu na tom potezu koja je promptno reagirala" - kazao je za Index šef smjene Prometne policije iz Lučkog Halabek.

Kako doznajemo od voditelja smjene OKC-a Policijske uprave zagrebačke Mire Petrušića do takvih slučajeva dolazi vrlo rijetko, a kada se i dogodi radi se o strancima koji se ne snalaze baš dobro na našim cestama. "Prometni znakovi baš i nisu najsretnije postavljeni" - kazao je Petrušić za Index.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara