Izbori na Haitiju: Četiri mrtva, 40 ozlijeđenih

ČETIRI su osobe smrtno stradale, a četrdesetak ih je ozlijeđeno u utorak na Haitiju tijekom prvih predsjedničkih i parlamentarnih izbora nakon vladavine Jeana Bertranda Aristidea, koji bi trebali donijeti stabilnost toj karipskoj otočnoj zemlji,L

Izbore su obilježile napetosti, a u nekim dijelovima zemlje početak glasovanja je zbog iznimno loše organizacije kasnio i nekoliko sati.

Kako javlja radio Vision 2000, dvije osobe ubijene su u Gros-morneu na sjeverozapadu zemlje, u svađi koja je prerasla u oružani sukob između policajaca i nestrpljivih birača. Šest osoba je pritom ozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan je muškarac stradao od gušenja u naguravanju u istočnom dijelu glavnog grada Port-au-Princea, javila je privatna radio postaja Radio Karibi.

Dužnosnik UN-a koji nije želio biti imenovan rekao je da je na jednom biralištu u glavnom gradu stariji muškarac uslijed naguravanja umro od infarkta.

Oko 3,5 milijuna Haićana bira danas novog predsjednika i novi parlament na prvim izborima organiziranima u toj zemlji od pada Aristidea 2004. godine.

Tijekom izbora je ozlijeđeno ukupno četrdesetak osoba, uglavnom zbog guranja i rušenja zida na jednom biralištu.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara